COVID-19 hygiëneprotocol

16-05-2020 19:17

Hygiëne staat altijd hoog in het vaandel bij Vera’s Schoonheidssalon Huizen, echter vanwege Covid-19 zijn er extra maatregelen

Zowel ik (behandelaar) als de klant heeft geen van onderstaande klachten:

Neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (lichte) hoest, verhoging (tot 38 graden), koorts (vanaf 38 graden) of benauwdheidsklachten. Ook heeft zowel de behandelaar als de klant geen huisgenoten met koorts (vanaf 38 graden) of benauwdheidsklachten. Ik zal je een dag voor de afspraak een berichtje sturen of je geen van bovenstaande klachten hebt. Als ik één van bovenstaande klachten heb zal ik de afspraak uiteraard annuleren.

In principe hoeft er volgen het RIVM niet met mondkapje gewerkt te worden. Hieronder beschrijf ik de manier waarop ik denk dat er een ´gulden middenweg´ is tussen de adviezen en mijn eigen idee daarover. Dit is mijn  algemene richtlijn. Wil je als klant meer of minder maatregelen dan pas ik me daar uiteraard  op aan. 

Mijn werkruimte en de stoel waarop je ligt, het linnengoed, alle te gebruiken materialen, alsmede alle kleerhangers, klinken, lichtknopjes en toilet zijn ´spic en span´ (zoals gebruikelijk). Ik ontvang je met gewassen handen. Ik mag je geen hand geven (ik lach je toe). Ik heb geen mondkapje op als je binnenkomt, maar je kunt me voorafgaand aan de afspraak vragen dat wel te doen. Ik heb desinfecterende materialen klaar staan zodat jij, na het ophangen van je kleding je handen kunt reinigen en desinfecteren.

Graag verzoek ik je ook je schoenen uit te doen in de gang & je handen desinfecteerd, voordat je bij mij de trap opgaat. 

Voordat we de behandeling starten hebben we zoals gewoonlijk een gesprek over hoe het met je gaat, wat je van mij en de behandeling verwacht, en hoe warm of koel je toegedekt wilt worden. 
 

Tijdens behandeling (reiniging, epileren, wenkbrauwen verven, harsen, huidonzuiverheden verwijderen) draag ik het mondkapje, en ik was natuurlijk voor aanvang mijn handen zorgvuldig. 
Vind je het fijner om met handschoenen behandeld te worden, dan hoor ik dat graag.

Voordat je opstaat van de behandelstoel zal ik je wederom vragen je handen te desinfecteren (dit omdat je soms toch een kriebeltje aan je gezicht of lichaam hebt en je je zo niet geremd hoeft te voelen om even te ‘kriebelen’).

Na elke klant wordt de salon ‘gelucht’, alle linnengoed verwisseld, eventueel gebruikt toilet schoongemaakt, en de pinautomaat wordt gedesinfecteerd.

Ik vertrouw er op  dat ik op deze manier van werken zorgvuldig om ga met jou en mijn veiligheid.

Het is voor mij heel fijn als jij hier voor de behandeling over na denkt en aan geeft hoe je het graag wilt hebben. Ik wil graag een behandeling met resultaat leveren maar ook een relaxte tijd voor jou zelf. We zullen dit samen overleggen zodat jouw behandeling precies wordt wat jij er van verwacht.

Ik kijk er naar uit je (weer) te begroeten in mijn salon.

Stralende groet,
Vera